Cockshot Road

Cockshot Road

The client's Brief

The new owners of a Victorian detached property in the heart of Reigate, expressed a deep appreciation for the house’s original features, fittings, and finishes. Their vision was to maintain the integrity of the property while incorporating modern elements to enhance its functionality and aesthetic appeal.

Our Response

Our design approach was guided by respecting the property’s charm and period features, to create spaces that not only complemented the original design but also enhanced the overall living experience.

A new family bathroom was provided in the sloping-roofed space above the new garden/study, the design of which was informed by the existing conservatory that it replaced. The bathroom is illuminated by south-facing rooflights and the steps down into the bathroom have been hinged to provide secret storage for toiletries. A glazed-roof verandah creates a sheltered area from which to enjoy the gardens. The new open-plan kitchen/dining area benefits from natural light received from a large south-facing bay window – a perfect place to enjoy a book.