North Reigate Two

North reigate Two

Brief

Our client has a beautiful south-facing garden (and green fingers). At one end of the house the previous living room provided only limited views of, and connection to, the existing patio and garden beyond. The rear elevation of the house was long and lacked interest.

Response

Our L- shaped rear extension projects less than one metre in each direction. Uninterrupted views of the garden are provided by frameless glass junctions and two-way sliding doors without corner post. The first floor is supported by a circular oak post. Untreated oak cladding, pergola and fascias provide warmth and interest to the rear elevation. To provide space for an outside table and chairs a ‘bump’ was introduced into the existing low garden wall to the patio edge. The new garden room is now our clients’ favourite space.